Google

Hora Finita PhD management software

Inzicht in complexe promotietrajecten

Printscreen van de overzichtspagina van

Logo Hora Finita PhD management software

Rijksuniversiteit Groningen

Voor de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde Strik Design de webapplicatie Hora Finita. Met dit gebruiksvriendelijke systeem kan de RUG al haar promotietrajecten van a tot z registreren, monitoren en zonder onnodige vertraging laten verlopen. Van de start van het traject tot en met de plechtigheid en de uitreiking van de bul.

Eén systeem voor alle faculteiten

Jaarlijks promoveren aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) honderden studenten. Een promotie is een traject dat meerdere jaren duurt en waarin diverse betrokkenen veel handelingen moeten verrichten. In dat proces is Hora Finita de spil. Deze webapplicatie administreert en begeleidt het hele proces, en geeft direct helderheid over de voortgang.

 

Eén compleet systeem

Hora Finita is een compleet en veelzijdig PhD-volgsysteem. Het vervangt de diverse promotie-volgsystemen die de afzonderlijke faculteiten van de RUG gebruikten. Doordat er nu één systeem is, weet de universiteit exact welke promoties er lopen en kan het de rendementen snel en nauwkeurig berekenen. Bovendien werkt Hora Finita dankzij de diverse geautomatiseerde functies tijd- en kostenbesparend.

Snel en duidelijk rendement berekenen

Eenvoudig in gebruik

Bij de ontwikkeling waren de eindgebruikers nauw betrokken. Het resultaat is dan ook een zeer gebruiksvriendelijk systeem. De pagina’s bieden heldere informatie en geven duidelijk aan wat de vervolgstap is. Een ander groot voordeel voor de gebruikers is ook dat zij Hora Finita altijd en overal via internet kunnen bereiken.

Geen onnodige vertraging

Sterk punt van Hora Finita is dat het iedereen op het juiste moment informeert over de te ondernemen actie, bijvoorbeeld door een mailtje te versturen. Daardoor is de kans op onnodige vertraging te verwaarlozen. Bovendien kan een promovendus altijd direct de status van zijn of haar promotietraject inzien.

 

Ook voor andere universiteiten

Hora Finita is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, dat de applicatie sinds november 2013 in gebruik heeft. Het systeem sluit perfect aan op de nationale richtlijnen in de promotiereglementen en is daardoor snel geschikt te maken voor andere universiteiten. In die mogelijkheid is bij de ontwikkeling voorzien.

 

Hebt u namens een universiteit interesse in Hora Finita? Neem dan op met de Rijksuniversiteit Groningen voor meer informatie.

 

recent werk

Logo en huisstijl voor handwerkwinkel Draad & Stof

Logo en huisstijl voor handwerkwinkel Draad & Stof

april 2017

huisstijl bestaande uit visitekaartje en 'with-compliments' kaart voor handwerkwinkel Draad & Stof

Flyer voor Quilt Festival 2018

Flyer voor Quilt Festival 2018

maart 2017

Het Quilt Festival is een internationaal tweejaarlijks festival van quilts in veertien historische kerken op het Hoogeland

Boer & Bouwen is een  organisatie die agrariërs ondersteunt bij (ver)bouwplannen.

Webapplicatie voor onderzoeksopzet promovendi

november 2016

Digitaliseren en aansluiten van formulier onderzoeksopzet aan projectplanning van het promotievolgsysteem Hora Finita

recent nieuws

Beveilig uw website met Let's Encrypt

oktober 2017

Google gaat onbeveiligde websites binnenkort labelen als Not Secure. Dat is een duidelijke waarschuwing voor de bezoeker. Tijd ...

Gaat Google uw advertenties blokkeren?

mei 2017

Google is van plan z’n Chrome browser standaard te voorzien van een advertentieblokker. U leest het goed: Google gaat zelf ad...

Social Media knoppen vertragen uw website enorm

mei 2017

Pas op met ‘deel dit’ knoppen via plugins op uw WordPress website. Ze vertragen de laadtijd van websites enorm.