Google

Hora Finita PhD management software

Inzicht in complexe promotietrajecten

Printscreen van de overzichtspagina van

Logo Hora Finita PhD management software

Rijksuniversiteit Groningen

Voor de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde Strik Design de webapplicatie Hora Finita. Met dit gebruiksvriendelijke systeem kan de RUG al haar promotietrajecten van a tot z registreren, monitoren en zonder onnodige vertraging laten verlopen. Van de start van het traject tot en met de plechtigheid en de uitreiking van de bul.

Eén systeem voor alle faculteiten

Jaarlijks promoveren aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) honderden studenten. Een promotie is een traject dat meerdere jaren duurt en waarin diverse betrokkenen veel handelingen moeten verrichten. In dat proces is Hora Finita de spil. Deze webapplicatie administreert en begeleidt het hele proces, en geeft direct helderheid over de voortgang.

 

Eén compleet systeem

Hora Finita is een compleet en veelzijdig PhD-volgsysteem. Het vervangt de diverse promotie-volgsystemen die de afzonderlijke faculteiten van de RUG gebruikten. Doordat er nu één systeem is, weet de universiteit exact welke promoties er lopen en kan het de rendementen snel en nauwkeurig berekenen. Bovendien werkt Hora Finita dankzij de diverse geautomatiseerde functies tijd- en kostenbesparend.

Snel en duidelijk rendement berekenen

Eenvoudig in gebruik

Bij de ontwikkeling waren de eindgebruikers nauw betrokken. Het resultaat is dan ook een zeer gebruiksvriendelijk systeem. De pagina’s bieden heldere informatie en geven duidelijk aan wat de vervolgstap is. Een ander groot voordeel voor de gebruikers is ook dat zij Hora Finita altijd en overal via internet kunnen bereiken.

Geen onnodige vertraging

Sterk punt van Hora Finita is dat het iedereen op het juiste moment informeert over de te ondernemen actie, bijvoorbeeld door een mailtje te versturen. Daardoor is de kans op onnodige vertraging te verwaarlozen. Bovendien kan een promovendus altijd direct de status van zijn of haar promotietraject inzien.

 

Ook voor andere universiteiten

Hora Finita is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, dat de applicatie sinds november 2013 in gebruik heeft. Het systeem sluit perfect aan op de nationale richtlijnen in de promotiereglementen en is daardoor snel geschikt te maken voor andere universiteiten. In die mogelijkheid is bij de ontwikkeling voorzien.

 

Hebt u namens een universiteit interesse in Hora Finita? Neem dan op met de Rijksuniversiteit Groningen voor meer informatie.

 

recent werk

Logo voor café-restautant De Onlanderij bij het prachtige natuurgebied De Onlanden bij Eelderwolde

Logo De Onlanderij

februari 2019

Logo voor het café-restautant De Onlanderij bij het prachtige natuurgebied De Onlanden bij Eelderwolde.

Internetsite Anton Reitsema Pensioen & Planning

Internetsite TwinQels

februari 2019

Het interactief loopbaanplatform TwinQels ondersteunt werkgevers en werknemers die zelf de regie willen behouden.

Jaarberich Maekehiem

3D visualisatie verbouwing Dorpshuis Garmerwolde

januari 2019

3D visualisaties van exterieur, grote zaal en ruimte voor Buurtzorg na verbouwing van Dorpshuis De Leeuw.

recent nieuws

Snelle websites zijn beter. Hoe snel is die van u?

april 2019

Snelle website zijn beter, zegt Google. En dat is logisch, want de bezoeker wil de website direct op het scherm zien, zonder te...

Gebruik Google Startersgids voor een beter resultaat bij Google, deel 2

maart 2019

Bent u nieuw of al enigszins gevorderd met zoekmachineoptimalisatie? De Google Startersgids helpt iedereen die zelf aan de slag...

Gebruik Google Startersgids voor een beter resultaat bij Google, deel 1

januari 2019

Bent u nieuw of al enigszins gevorderd met zoekmachineoptimalisatie? De Google Startersgids helpt iedereen die zelf aan de slag...