Google

Snelle websites zijn beter. Hoe snel is die van u?

april 2019 - 0 reacties - Zoekmachine-optimalisatie, Webanalyse

Snelle website zijn beter, zegt Google. En dat is logisch, want de bezoeker wil de website direct op het scherm zien, zonder te wachten. Google geeft daarom snelle websites voorrang. Is uw website snel genoeg voor Google? Controleer het zelf.

 

Google stelt vaak en veel eisen aan websites. Dat is misschien niet altijd leuk, want zoekmachineoptimalisatie kost veel tijd en inspanning, maar het mooie is dat Google zelf allerlei gereedschap beschikbaar stelt om aan die eisen te voldoen. Zo ook voor de snelheid van uw website.

 

Zelf zien hoe snel uw site is

Google Speed Page Insights is een van de gereedschappen waarmee Google u helpt om uw website te verbeteren. Het is een online programmaatje waarmee u eenvoudig meet hoe snel uw website is. De score is maximaal 100 punten. Op dit moment is onze score voor strikdesign.nl voor de desktop versie de maximale 100 punten en voor de mobiele weergave een keurige 93. Vanwege drukte op internet kunnen de scores wel per test een beetje verschillen.

 

Google stelt verbetering voor

Via Google Speed Page Insights ziet u ook wat de eventuele verbeteringen zijn om de snelheid te verhogen. Het loont de moeite deze tips te volgen, want de snelheid van een website is een belangrijke factor voor het zoekresultaat. Google wil namelijk voorkomen dat gebruikers lang op een website moeten wachten. U vindt het zelf toch ook niet prettig als u op een link in het Google overzicht klikt en het erg lang duurt voordat de website verschijnt? Dan kiest u vast een andere website uit het overzicht. Of u gaat naar een andere zoekmachine en dat wil Google sowieso voorkomen. Daarom laat Google het liefst alleen maar snelle websites zien.

 

Zijn de verbetertips van Google te technisch? Vraag uw webdesigner om hulp. Want wie netjes alle tips van Google opvolgt, krijgt als beloning een hogere plek in de resultatenlijst dan vergelijkbare websites die niet aan de eisen voldoen.

 

Controleer de snelheid van uw website

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...