Google

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019 - 0 reacties - Zoekmachine-optimalisatie, Webanalyse

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search Console? Dat platform geeft u niet te missen informatie over de prestaties van uw website bij zoekmachines.

 

Waarom is Google Search Console zo waardevol? Het geeft u in één oogopslag het aantal klikken, vertoningen, de CTR, de gemiddelde positie, zoekopdrachten, bezochte pagina's, het verkeer uit verschillende landen en de apparaten waarmee de bezoeker uw website bekijkt.

 

De meeste van de informatie over hoe uw website presteert kunt u ook in Google Analytics, vinden, maar het overzicht in Google Search Console is veel duidelijker. Alles staat onder het tabblad Prestaties gewoon lekker overzichtelijk op één pagina. Ideaal om de dag mee te beginnen als veel met uw website en zoekmachineoptimalisatie bezig bent.

 

Er is een duidelijk verschil tussen Google Analytics en Google Search Console. Analytics meet al het bezoek aan uw website, dus ook het directe verkeer en het bezoek dat via de links naar uw website binnen komt. Met Google Search Console analyseert u alleen het verkeer dat via de zoekmachine op uw website terecht komt.

 

U ziet in Google Search Console welke zoektermen gebruikt worden, hoe vaak een pagina tevoorschijn komt in de zoekmachines en hoe vaak erop geklikt wordt. Ook ziet u de gemiddelde positie van uw website in de resultatenlijst. De periode waarover u deze gegevens wilt bekijken, kunt u eenvoudig instellen en aanpassen.

 

Bekijk de zoekprestaties van uw website in Google Search Console.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...