Google

Deze zoekmachine is een veilig alternatief voor Google

mei 2019 - 0 reacties - Zoekmachine-optimalisatie, Webanalyse

Een veilig alternatief voor Google dat in tegenstelling tot Google wel rekening houdt met uw privacy? En u niet achtervolgt met advertenties op basis van uw zoekgedrag? Maak kennis met DuckDuckGo: de alternatieve zoekmachine, nu ook aangeboden door Google zelf.

 

Google is niet de enige zoekmachine, dat weet u ongetwijfeld. Alternatieven als Bing en Yahoo zijn bij de meeste internetgebruikers wel bekend net als het van oorsprong Nederlandse Startpage.com of het Russische Yandex. Maar veelgebruikt? Dat zijn deze alternatieven ook weer niet. Als zoekmachine heeft Google zoveel marktkaandeel dat zoeken op internet synoniem geworden is aan het werkwoord Googelen. Google geldt daarbij bijna als monopolist. Bijna, want zoekmachine DuckDuckGo is aan een opmerkelijke opmars bezig.

 

Waarom DuckDuckGo zo hard groeit

DuckDuckGo is een zoekmachine die uw privacy waarborgt. Het houdt niet bij wat u zoekt, slaat geen IP adres op en biedt u al helemaal geen zoekresultaten of advertenties aan op basis van uw eerdere zoekgedrag. Dat is zeg maar het tegenovergestelde van wat Google doet. Daarom groeit het gebruik van DuckDuckGo zo hard. Hoe hard? Het zoekverkeer via de alternatieve zoekmachine is voor het zesde jaar explosief gestegen met in januari 2019 maar liefst een miljard zoekopdrachten. Het groeit daarmee al vijf jaar op rij met meer dan 50 procent. Daarmee neemt het gebruik van DuckDuckGo zo'n volume in dat Google de zoekmachine nu ook als alternatief aanbiedt in zijn eigen webbrowser Chrome voor pc's en het mobiele Android besturingssysteem.

 

Serieuze factor voor zoekmachineoptimalisatie

DuckDuckGo is een serieus alternatief als zoekmachine. Daarom moet iedereen die bezig is met zoekmachineoptimalisatie serieus rekening houden met DuckDuckGo. Heeft u het inkomende verkeer via DuckDuckGo naar uw website al eens bekeken? Dat ziet u in Google Analytics bij All traffic/source/medium.

 

DuckDuckGo heeft zijn eigen manier van indexeren en biedt u geen omgeving zoals Google Search Console waar u van alles in kunt meten en in kunt stellen. Als u nog niet in de lijst voorkomt, kunt u het beste een XML sitemap uploaden. Dan weet u zeker dat DuckDuckGo uw website ook indexeert. Als DuckDuckGo voor veel mensen hun favoriete zoekmachine wordt, wilt immers zeker weten dat u ook hoog scoort in de resultatenlijst van die zoekmachine.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...