Google

Verbeter de omschrijving van uw website

oktober 2018 - 0 reacties - Zoekmachine-optimalisatie, Content Management, Conversie

Een goede omschrijving van uw website is nodig om van zoekers daadwerkelijk bezoekers te maken. De omschrijving in de resultatenlijst laat zien dat uw website ook echt over het zoekonderwerp gaat. Google biedt u nu meer ruimte om die omschrijving in te vullen. Benut die ruimte.

 

De omschrijving (of meta description in het jargon van webdesign) van uw website is weliswaar geen factor in het zoekresultaat van uw website, het is wel een van de belangrijkste manieren om bezoekers vanuit dat zoekresultaat naar uw website te leiden.

 

De omschrijving die u zelf kunt opgeven wordt bij de zoekmachine vaak getoond onder de kop en de url van de gevonden pagina. Bezoekers moeten uit die omschrijvingen wijs worden welke aangeboden website het meest past bij hun verwachting. Af en toe zet Google daar zelf een omschrijving bij die volgens de zoekmachine beter bij de pagina past. Ook deze omschrijving is uiteraard afkomstig van uw website.

 

Bezoeker echt geïnteresseerd

Iemand die een bepaalde zoekterm intikt kiest de website uit de resultatenlijst die het dichts bij de zoekbehoefte ligt. Zo zal iemand die louter informatief zoekt geen website aanklikken die alleen een product te koop aanbiedt. En andersom zal iemand die gericht een nieuwe heteluchtoven zoekt, geen website aanklikken die recepten voor de oven aanbiedt, maar juist een pagina met het productaanbod.

 

Eerder zakendoen

Hoe beter uw omschrijving past bij wat u aanbiedt, des te hoger is de kans dat u een bezoeker naar uw website trekt die echt geïnteresseerd is in uw aanbod. En zo’n bezoeker is eerder geneigd zaken met u te doen.

 

Aantal tekens verdubbeld

Omdat Google het aantal tekens voor de omschrijving recent heeft verdubbeld van 160 naar 320 tekens heeft u nu meer ruimte om een goede en passende omschrijving op te geven. Wie een Wordpress website heeft, gebruikt daarvoor vaak de Yoast plugin. Deze plugin is in de meest recente versie al geschikt gemaakt voor het opgeven van de langere omschrijving. Het is zeker niet direct nodig om al uw omschrijvingen aan te passen, maar het loont zeker de moeite om de langere omschrijving eens te gaan testen met een aantal pagina’s.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Logo voor café-restautant De Onlanderij bij het prachtige natuurgebied De Onlanden bij Eelderwolde

Logo De Onlanderij

februari 2019

Logo voor het café-restautant De Onlanderij bij het prachtige natuurgebied De Onlanden bij Eelderwolde.

Internetsite Anton Reitsema Pensioen & Planning

Internetsite TwinQels

februari 2019

Het interactief loopbaanplatform TwinQels ondersteunt werkgevers en werknemers die zelf de regie willen behouden.

Jaarberich Maekehiem

3D visualisatie verbouwing Dorpshuis Garmerwolde

januari 2019

3D visualisaties van exterieur, grote zaal en ruimte voor Buurtzorg na verbouwing van Dorpshuis De Leeuw.

recent nieuws

Snelle websites zijn beter. Hoe snel is die van u?

april 2019

Snelle website zijn beter, zegt Google. En dat is logisch, want de bezoeker wil de website direct op het scherm zien, zonder te...

Gebruik Google Startersgids voor een beter resultaat bij Google, deel 2

maart 2019

Bent u nieuw of al enigszins gevorderd met zoekmachineoptimalisatie? De Google Startersgids helpt iedereen die zelf aan de slag...

Gebruik Google Startersgids voor een beter resultaat bij Google, deel 1

januari 2019

Bent u nieuw of al enigszins gevorderd met zoekmachineoptimalisatie? De Google Startersgids helpt iedereen die zelf aan de slag...