Google

Verbeter de omschrijving van uw website

oktober 2018 - 0 reacties - Zoekmachine-optimalisatie, Content Management, Conversie

Een goede omschrijving van uw website is nodig om van zoekers daadwerkelijk bezoekers te maken. De omschrijving in de resultatenlijst laat zien dat uw website ook echt over het zoekonderwerp gaat. Google biedt u nu meer ruimte om die omschrijving in te vullen. Benut die ruimte.

 

De omschrijving (of meta description in het jargon van webdesign) van uw website is weliswaar geen factor in het zoekresultaat van uw website, het is wel een van de belangrijkste manieren om bezoekers vanuit dat zoekresultaat naar uw website te leiden.

 

De omschrijving die u zelf kunt opgeven wordt bij de zoekmachine vaak getoond onder de kop en de url van de gevonden pagina. Bezoekers moeten uit die omschrijvingen wijs worden welke aangeboden website het meest past bij hun verwachting. Af en toe zet Google daar zelf een omschrijving bij die volgens de zoekmachine beter bij de pagina past. Ook deze omschrijving is uiteraard afkomstig van uw website.

 

Bezoeker echt geïnteresseerd

Iemand die een bepaalde zoekterm intikt kiest de website uit de resultatenlijst die het dichts bij de zoekbehoefte ligt. Zo zal iemand die louter informatief zoekt geen website aanklikken die alleen een product te koop aanbiedt. En andersom zal iemand die gericht een nieuwe heteluchtoven zoekt, geen website aanklikken die recepten voor de oven aanbiedt, maar juist een pagina met het productaanbod.

 

Eerder zakendoen

Hoe beter uw omschrijving past bij wat u aanbiedt, des te hoger is de kans dat u een bezoeker naar uw website trekt die echt geïnteresseerd is in uw aanbod. En zo’n bezoeker is eerder geneigd zaken met u te doen.

 

Aantal tekens verdubbeld

Omdat Google het aantal tekens voor de omschrijving recent heeft verdubbeld van 160 naar 320 tekens heeft u nu meer ruimte om een goede en passende omschrijving op te geven. Wie een Wordpress website heeft, gebruikt daarvoor vaak de Yoast plugin. Deze plugin is in de meest recente versie al geschikt gemaakt voor het opgeven van de langere omschrijving. Het is zeker niet direct nodig om al uw omschrijvingen aan te passen, maar het loont zeker de moeite om de langere omschrijving eens te gaan testen met een aantal pagina’s.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Internetsite Anton Reitsema Pensioen & Planning

Internetsite Anton Reitsema Pensioen & Planning

juni 2018

Als gecertificeerd pensioenadviseur geeft Anton Reitsema duidelijk inzicht in iedere pensioensituatie.

Jaarberich Maekehiem

Jaarbericht Maekehiem

mei 2018

In het Maeykehiem wordt zoveel mogelijk een zo normaal mogelijke leef- en werksituatie gecreëerd.

Internetsite DH Witgoed

Internetsite DH Witgoed

april 2018

DHWitgoed repareert en verkoopt witgoed in de regio Groningen - Assen. Ook 's avonds tot 21.00 uur.

recent nieuws

Uw bedrijf beter vindbaar met de ultieme gids voor Google Mijn Bedrijf

december 2018

Wie snel even een bedrijf in de buurt zoekt komt via Google vrijwel altijd terecht bij een vermelding van Google Mijn Bedrijf, ...

Analyseer uw websitebezoek en leer de beginselen van Google Analytics

oktober 2018

Uw website levert via Google Analytics een gedetailleerd overzicht met data over uw bezoekers. Gek genoeg gebruiken maar weinig...

Verbeter de omschrijving van uw website

oktober 2018

Een goede omschrijving van uw website is nodig om van zoekers daadwerkelijk bezoekers te maken. De omschrijving in de resultate...