Google

Google Posts nieuw marketingkanaal voor ondernemers

februari 2018 - 0 reacties - Content Management, Internet marketing

Met Google Posts krijgen ondernemers een nieuwe gratis marketingkanaal van Google: eenvoudig om te maken en een effectieve manier om verkeer naar uw website te leiden.

 

Wat is een Google Post? Dat is een stukje tekst van 100 tot 300 woorden, met foto en eventueel een knop waar de bezoeker op kan klikken voor meer informatie of een bestelling kan doen. Het mooie is dat deze posts niet op uw eigen website verschijnen, maar bij de zoekresultaten van Google.

 

Nieuws en aanbiedingen

U publiceert deze posts rechtstreeks op Google Zoeken en Google Maps. Deze posts komen dus in beeld wanneer mensen zoeken bij Google of Google Maps. Zo'n post kan van alles zijn: een nieuwsartikeltje, een aanbieding van de week, een aankondiging van een evenement of een bericht over gewijzigde openingstijden. 

 

De bezoeker kan zo direct uw aanbieding of aankondiging zien en doorklikken naar de desbetreffende productpagina of het nieuwsartikel. Of de bezoeker kan zich opgeven voor een evenement.

 

Aan de slag met Google Posts

De  Google Posts zijn een mooi extra marketingkanaal voor uw bedrijf. Ze vallen erg op in de zoekresultaten en ze zijn nog gratis ook. Dus ga direct aan de slag met Google Posts. Dat kunt u doen op de computer of zelfs met de smartphone. Lees de uitgebreide instructies over het maken van een Google Post.

 

U moet uiteraard wel al actief zijn bij Google My Business of Google Mijn Bedrijf in het Nederlands. Wie dat nog niet is, zou dat sowieso moeten doen, want zonder dat bent u een stuk minder zicht- en vindbaar bij Google.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...