Google

Analyseer uw websitebezoek en leer de beginselen van Google Analytics

oktober 2018 - 0 reacties - Internet marketing, Webanalyse, Conversie

Uw website levert via Google Analytics een gedetailleerd overzicht met data over uw bezoekers. Gek genoeg gebruiken maar weinig website-eigenaren deze informatie. Welke pagina’s lezen uw bezoekers, hoelang blijven ze daar en op welke pagina verlaten bezoekers uw website? En in welke fysieke plaats doen zij dat? Het staat allemaal in overzichtelijke rapportages. Leer nu de beginselen van Google Analytics.

 

Google Analytics kan dankzij zijn gedetailleerde rapportages en het veelvuldig gebruik van jargon een overweldigende indruk maken op mensen die beginnen met het analyseren van hun websitebezoek. Wat is een Lifetime Value? Of wat is het verschil tussen bounce rate en exit rate? Er zijn zoveel statistieken te zien dat u de draad snel kwijt kunt raken.

 

Heldere uitleg voor beginners

Om u op gang te helpen met Google Analytics hebben we drie korte cursussen gevonden die u de beginselen van Google Analytics op een heldere manier uitleggen. De eerste is Google Analytics, A Guide for Beginners, geschreven door Tom Bennet van Built Visisble.

 

In deze gratis gids die te lezen is zonder registratie vindt u alles om nu eens echt goed te beginnen met Google Analytics. U leert er de basisvaardigheden zoals hoe u inzicht krijgt in de statistieken van uw websitebezoek. Deze beginnerscursus geeft u onder meer gedetailleerde uitleg over bijvoorbeeld het verschil tussen sessies en pageviews en geeft ook uitleg over de beheerderskant van Google Analytics. Zo leert u hoe u verschillende gebruikers toegang kunt geven tot het Google Analytics deel van uw website. Dat is handig als u meerdere collega’s of  marketingmedewerkers heeft die deze gegevens willen inzien.

 

De gids Google Analytics, a Guide for Beginners is zeker het bestuderen waard als u serieus meer wilt weten over de bezoekers van uw website.

 

Nog geen ervaring met Analytics?

Heeft u nog geen of weinig ervaring met Google Analytics? Neem dan de tip uit deze gids ter harte: de beste manier om Google Analytics onder de knie te krijgen is er vooral veel mee te experimenteren! Adverteert u in een bepaald medium? Kijk dan direct de volgende dag of uw website extra bezoek trekt uit die regio of op die bepaalde pagina.

 

Instructiefilms van Google zelf

Google geeft zelf ook duidelijke uitleg over hoe u Google Analytics kunt gebruiken. Er is een cursus voor beginners:

 

 

en eentje voor mensen die al wat langer met Google Analytics bezig zijn:

 

 

Analytics is sinds kort overigens een onderdeel van het Google Marketing Platform, het overkoepelende platform dat toegang geeft tot uw Google advertenties en website-analyses. Meld u direct aan voor het Google Marketing Platform of vraag uw websitebouwer om een account in te stellen.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Internetsite Anton Reitsema Pensioen & Planning

Internetsite Anton Reitsema Pensioen & Planning

juni 2018

Als gecertificeerd pensioenadviseur geeft Anton Reitsema duidelijk inzicht in iedere pensioensituatie.

Jaarberich Maekehiem

Jaarbericht Maekehiem

mei 2018

In het Maeykehiem wordt zoveel mogelijk een zo normaal mogelijke leef- en werksituatie gecreëerd.

Internetsite DH Witgoed

Internetsite DH Witgoed

april 2018

DHWitgoed repareert en verkoopt witgoed in de regio Groningen - Assen. Ook 's avonds tot 21.00 uur.

recent nieuws

Uw bedrijf beter vindbaar met de ultieme gids voor Google Mijn Bedrijf

december 2018

Wie snel even een bedrijf in de buurt zoekt komt via Google vrijwel altijd terecht bij een vermelding van Google Mijn Bedrijf, ...

Analyseer uw websitebezoek en leer de beginselen van Google Analytics

oktober 2018

Uw website levert via Google Analytics een gedetailleerd overzicht met data over uw bezoekers. Gek genoeg gebruiken maar weinig...

Verbeter de omschrijving van uw website

oktober 2018

Een goede omschrijving van uw website is nodig om van zoekers daadwerkelijk bezoekers te maken. De omschrijving in de resultate...