Google

Analyseer uw websitebezoek en leer de beginselen van Google Analytics

oktober 2018 - 0 reacties - Internet marketing, Webanalyse, Conversie

Uw website levert via Google Analytics een gedetailleerd overzicht met data over uw bezoekers. Gek genoeg gebruiken maar weinig website-eigenaren deze informatie. Welke pagina’s lezen uw bezoekers, hoelang blijven ze daar en op welke pagina verlaten bezoekers uw website? En in welke fysieke plaats doen zij dat? Het staat allemaal in overzichtelijke rapportages. Leer nu de beginselen van Google Analytics.

 

Google Analytics kan dankzij zijn gedetailleerde rapportages en het veelvuldig gebruik van jargon een overweldigende indruk maken op mensen die beginnen met het analyseren van hun websitebezoek. Wat is een Lifetime Value? Of wat is het verschil tussen bounce rate en exit rate? Er zijn zoveel statistieken te zien dat u de draad snel kwijt kunt raken.

 

Heldere uitleg voor beginners

Om u op gang te helpen met Google Analytics hebben we drie korte cursussen gevonden die u de beginselen van Google Analytics op een heldere manier uitleggen. De eerste is Google Analytics, A Guide for Beginners, geschreven door Tom Bennet van Built Visisble.

 

In deze gratis gids die te lezen is zonder registratie vindt u alles om nu eens echt goed te beginnen met Google Analytics. U leert er de basisvaardigheden zoals hoe u inzicht krijgt in de statistieken van uw websitebezoek. Deze beginnerscursus geeft u onder meer gedetailleerde uitleg over bijvoorbeeld het verschil tussen sessies en pageviews en geeft ook uitleg over de beheerderskant van Google Analytics. Zo leert u hoe u verschillende gebruikers toegang kunt geven tot het Google Analytics deel van uw website. Dat is handig als u meerdere collega’s of  marketingmedewerkers heeft die deze gegevens willen inzien.

 

De gids Google Analytics, a Guide for Beginners is zeker het bestuderen waard als u serieus meer wilt weten over de bezoekers van uw website.

 

Nog geen ervaring met Analytics?

Heeft u nog geen of weinig ervaring met Google Analytics? Neem dan de tip uit deze gids ter harte: de beste manier om Google Analytics onder de knie te krijgen is er vooral veel mee te experimenteren! Adverteert u in een bepaald medium? Kijk dan direct de volgende dag of uw website extra bezoek trekt uit die regio of op die bepaalde pagina.

 

Instructiefilms van Google zelf

Google geeft zelf ook duidelijke uitleg over hoe u Google Analytics kunt gebruiken. Er is een cursus voor beginners:

 

 

en eentje voor mensen die al wat langer met Google Analytics bezig zijn:

 

 

Analytics is sinds kort overigens een onderdeel van het Google Marketing Platform, het overkoepelende platform dat toegang geeft tot uw Google advertenties en website-analyses. Meld u direct aan voor het Google Marketing Platform of vraag uw websitebouwer om een account in te stellen.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...