Google

Gaat Google uw advertenties blokkeren?

mei 2017 - 0 reacties - Internet marketing

Google is van plan z'n Chrome browser standaard te voorzien van een advertentieblokker. U leest het goed: Google gaat zelf advertenties blokken in z'n eigen browser. Advertenties waarmee Google een groot deel van z'n inkomsten binnenhaalt. Of toch niet? Welke advertenties gaat Google blokken? Die van u? Of van uw adverteerder?

 

Nu steeds meer mensen een zogeheten ad blocker aan hun browser toevoegen om maar geen advertenties te hoeven zien, moet Google wel ingrijpen. Want advertenties die niet bekeken worden zijn niet effectief en verdwijnen. En advertenties die verdwijnen leveren geen geld op. De groei van ad blockers heeft dus gevolgen voor de inkomsten van Google.

 

Google komt daarom zelf met een ad blocker in zijn Chrome browser. Die zal heel selectief en mogelijk tegen betaling toch een aantal advertenties doorlaten. Advertenties die in de ogen van Google wel door de beugel kunnen of genoeg betalen om niet op de zwarte lijst te komen.

 

De zoekmachine doet dit volgens eigen zeggen om u te vrijwaren van slechte advertenties op het web. Google bepaalt zelf wel voor u welke advertenties slecht en welke goed zijn. Dat laat zich raden: wie adverteert via het Google's eigen advertentieprogramma hoort bij de goede advertenties. En de rest mogelijk niet.

 

Wat voor gevolgen heeft dit voor u? Als u zelf adverteert op een website kan Chrome die advertentie blokkeren. Een website van een sportvereniging die advertenties laat zien van sponsoren? Het is maar de vraag of die door de Google selectie komen. Het kan maar zo zijn dat de websitebezoeker die advertenties niet meer ziet. Dat gaat de sponsor niet leuk vinden.

 

Als u adverteert of advertenties op uw website toestaat kun u zich maar beter houden aan de eisen van Google. Zorg dat de advertenties in ieder geval aan de richtlijnen voldoen. Advertentievormen die het minst gewaardeerd worden en consumenten ertoe aanzetten om een ad blocker te installeren kunt u vinden bij betterads.org.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Logo voor café-restautant De Onlanderij bij het prachtige natuurgebied De Onlanden bij Eelderwolde

Logo De Onlanderij

februari 2019

Logo voor het café-restautant De Onlanderij bij het prachtige natuurgebied De Onlanden bij Eelderwolde.

Internetsite Anton Reitsema Pensioen & Planning

Internetsite TwinQels

februari 2019

Het interactief loopbaanplatform TwinQels ondersteunt werkgevers en werknemers die zelf de regie willen behouden.

Jaarberich Maekehiem

3D visualisatie verbouwing Dorpshuis Garmerwolde

januari 2019

3D visualisaties van exterieur, grote zaal en ruimte voor Buurtzorg na verbouwing van Dorpshuis De Leeuw.

recent nieuws

Snelle websites zijn beter. Hoe snel is die van u?

april 2019

Snelle website zijn beter, zegt Google. En dat is logisch, want de bezoeker wil de website direct op het scherm zien, zonder te...

Gebruik Google Startersgids voor een beter resultaat bij Google, deel 2

maart 2019

Bent u nieuw of al enigszins gevorderd met zoekmachineoptimalisatie? De Google Startersgids helpt iedereen die zelf aan de slag...

Gebruik Google Startersgids voor een beter resultaat bij Google, deel 1

januari 2019

Bent u nieuw of al enigszins gevorderd met zoekmachineoptimalisatie? De Google Startersgids helpt iedereen die zelf aan de slag...