Google

Moet uw website nog sneller met Accelerated Mobile Pages?

oktober 2016 - 0 reacties - Mobiel internet

Als er een trend in webdesign overheerst, is het wel mobiel en het belang dat Google daaraan hecht. Moet uw website nog sneller zijn om mee te kunnen met die trend? Misschien zijn de Accelerated Mobile Pages iets voor u.

 

Het belang van mobiel websites en de snelheid van laden kan u niet ontgaan zijn. We schreven al meerdere malen over de noodzaak van snelladende en mobielvriendelijke websites.

 

Accelerated Mobile Pages

Als u het advies heeft opgevolgd heeft u braaf een nieuwe responsive website gemaakt, mogelijk zelfs met een van de snelle WordPress themes waarover we eerder schreven. En dan komt Google weer met iets anders: Accelerated Mobile Pages.

 

Webpagina's die laden in een seconde

Accelerated Mobile Pages (AMP) zijn webpagina's die nog verder geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Ze zijn ontdaan van overbodige franje en laden binnen een seconde. Dus een tap op de link en de webpagina opent direct. Alsof er helemaal geen internetverbinding is en de informatie direct vanuit de smartphone komt.

 

Lezen op internet makkelijker

Deze pagina’s zijn oorspronkelijk bedoeld om het lezen op internet gemakkelijk te maken. Ze werden dan ook als eerste gebruikt door uitgevers van nieuwswebsites. Wie via een mobiel apparaat (smartphone, tablet) zoekt, komt de AMP's al tegen via een carrousel bovenin de resultatenlijst.

 

Google gaat dit soort webpagina's onder de aandacht brengen in zijn gewone zoekresultaten, los van de nieuwscarrousel. En daarmee worden AMP's interessant voor iedereen die zijn website aan mobiele bezoekers wil laten zien. Dat kan uw productpagina zijn. Of uw blog.

 

Direct beginnen met AMP's?

Moet u nu direct beginnen met AMP's? Of een deel van uw website weer om laten bouwen? Nee. Het is wel verstandig om de trend te volgen en wie nu een blog begint zou er mee kunnen experimenteren. Maar het is te vroeg om u zorgen te maken of om uw website om te zetten naar zulke pagina's.

 

Er zitten sowieso nog kinderziektes in de AMP's, zeker als u een WordPress website heeft. Daar komt bij dat Google stelt dat deze pagina's nog geen echte rankingfactor zijn. Daar hoeft u het nog niet voor te doen dus. Maar het kan snel veranderen, want snelheid en mobiel internet zijn zoals gezegd twee grootheden die de komende tijd blijven samengaan. Niet voor niets zijn AMP's inmiddels omarmd door grote internationale websites als eBay, Reddit en WikoHow.

 

Kijk voor meer informatie bij het AMP project  of lees wat Google zelf zegt over de Accelerated Mobile Pages.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Subsidie toolbox Bureau Onderzoek voor intranet UMCG

Subsidie toolbox voor Bureau Onderzoek UMCG

juli 2017

Ondersteuning voor onderzoekers van het UMCG voor het Europese Horizon 2020 subsidieprogramma.

Internetsite voor Het NoorderErf

Internetsite voor Het NoorderErf

juli 2017

Het NoorderErf is een adviesbureau gespecialiseerd in het ontwerpen en beheren van boerenerven- en tuinen.

Nieuwsbrief voor Meijer Holland, bale handling systems

Nieuwsbrief voor Meijer Holland, bale handling systems

mei 2016

Meijer Holland Bale Handling Systems maakt balenklemmen en verzamelaars voor stro, silage en hooi.

recent nieuws

Foto’s voor je website? Die vind je zo

februari 2018

Heeft u wel eens een website gezien zonder foto’s? De laatste twintig jaar toch niet? Beeld domineert de uitstraling van een ...

Google Posts nieuw marketingkanaal voor ondernemers

februari 2018

Met Google Posts krijgen ondernemers een nieuwe gratis marketingkanaal van Google: eenvoudig om te maken en een effectieve mani...

Waardevolle data via Google Mijn Bedrijf

januari 2018

Vinden klanten uw bedrijf via Google Maps? Of alleen via Google Search? En wat doen die klanten dan? U bellen, de route opvrage...