Google

Let op de snelheid van WordPress themes

juni 2016 - 0 reacties - Mobiel internet, Webanalyse, Zoekmachine-optimalisatie

Let bij de keuze voor een WordPress thema goed op de laadsnelheid van dat thema. Hoe snel een website laadt, is een serieus onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Met deze themes zit u goed, als u ook de volgende tips in acht neemt.

 

De experts van Search Engine News bekeken een groot aantal themes en vergeleken hen op een aantal punten. Daartoe namen ze steeds een enkele webpagina die vooral uit tekst bestond. De echte score van een website kan in de praktijk dus lager uitvallen omdat veel plaatjes een langere laadtijd tot gevolg hebben.


Voor de uitkomst van de metingen is een combinatie gemaakt van de laadsnelheid voor desktop computers en die voor mobiele apparaten.

 

Swift V7

Swift V7 is een theme dat gemaakt is voor snelheid. De ontwerpers hebben duidelijk de snelle laadtijd voorkeur gegeven boven allerlei ontwerp-opties. Zo zijn lettertypegebruik en JavaScript geminimaliseerd en zijn ook in de code de nodige aanpassingen gedaan ten behoeve van de snelheid.

 

Frank

Frank is ook een snelle jonge, maar besteedt wat weinig aandacht aan z'n uiterlijk. Bent u een beetje handig? Of heeft u een goede webdesigner? Dan is snelle Frank misschien een optie. Frank is open source en heel geschikt als basis voor uw eigen zelfgemaakte template.

 

PointPro

Het theme PointPro bestaat uit drie delen: de gewone website template, een webwinkel en een blog. Het is een vrij kaal theme en dat is prima, want u zit niet met allerlei functies opgescheept die u toch niet gebruikt. Mocht u iets willen toevoegen, dan kan dat met een plugin.

 

BuildPress

BuildPress richt zich vooral op kleinere bedrijven en biedt daartoe goede functionaliteiten die onder meer uw openingstijden en NAW gegevens onder de aandacht brengen. Het theme bevat een webwinkel, is lekker snel en presteert ook goed op mobiele schermen.

 

Enfold

In 2014 schreven we al eerder een artikel over WordPress themes en Enfold is het enige theme dat ook nu de lijst van snelle templates haalt. De makers hebben duidelijk niet stilgezeten en zijn het theme blijven verbeteren. De snelle laadtijd van Enfold is knap, want dit is beslist geen kaal theme waar alles om snelheid draait. Het heeft bijna alles wat u maar kunt bedenken bij een WordPress theme.

 

Avada

Avada is niet het snelste theme, wel het meest verkochte WordPress theme wereldwijd. U bent het vast wel eens tegengekomen. Avada zit vol functionaliteit en kan wat laadtijd betreft nog net binnen de kritische grens van 3 seconden blijven.

 

Themes optimaliseren

De meeste themes in dit overzicht zijn nog te optimaliseren door bijvoorbeeld uw plaatjes qua grootte te beperken, er niet te veel plugins aan te hangen en niet te veel JavaScript te gebruiken. Bedenk dat vrijwel alles wat u toevoegt, zorgt voor een langere laadtijd. Een plugin als W3 Total Cache kan een theme nog iets sneller maken.

 

En wat vindt Google ervan?

Google neemt gek genoeg alleen de laadtijd voor desktop computers mee bij de beoordeling van websites. Binnenkort komen daar ongetwijfeld de cijfers bij voor de laadtijd op mobiele apparaten, want het aandeel mobiel internetverkeer groeit hard.Voor de gebruiker is de mobiele laadtijd nog belangrijker dan voor de zoekmachine. Waar een pc-gebruiker nog wel eens wil wachten tot de website laadt, heeft de mobiele bezoeker -inmiddels gewend aan snelle responsive websites en nog snellere mobiele apps - een stuk minder geduld. Bij een aanzienlijke wachttijd bent u die mobiele bezoeker direct kwijt.

 

Dat zegt misschien niet zo veel over zoekmachineoptimalisatie, maar goed scoren bij de zoekmachines is nooit een doel op zich. Uw geoptimaliseerde website moet immers veel bezoekers binnenhalen en als het even kan daar betalende klanten van maken. 

 

De snelheid van een website kunt u zelf testen met WebPagetest. En wat u nog aan een website kunt verbeteren, meet u met Google PageSpeed Insights.

 

Misschien zijn de testresultaten een goede basis om uw website eens goed door te lichten met uw webdesigner.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...