Google

Hoe presteert uw website op een mobiel scherm?

februari 2015 - 0 reacties - Zoekmachine-optimalisatie, Mobiel internet

Het gebruik van internet op mobiele telefoons groeit enorm. Hoe presteert uw website op zo’n mobiel scherm? Wat kan er beter? Dat kunnen we sinds kort meten met Google's Webmaster Tools 'mobiele bruikbaarheid'

 

Nu het bezoek aan websites steeds vaker via smartphones komt, kan niemand meer om de mobiele bezoeker heen. Uw website moet die mobiele bezoeker van harte welkom heten en niet wegjagen door slecht leesbaar te zijn of een onbruikbare navigatie te bieden.

Google zet in ieder geval zwaar in op mobielvriendelijke websites en zal die hoger in de resultatenlijsten laten zien dan websites die zich alleen richten op het grote computerscherm.

 

Weet u hoe uw website presteert op een mobiel scherm? En wat u kunt verbeteren?

Het onderdeel 'mobiele bruikbaarheid' (onder het kopje 'Zoekverkeer') dat onlangs aan Google Webmaster Tools is toegevoegd, geeft webmasters en eigenaren van websites een mooi overzicht van specifieke problemen voor het mobiele scherm. Hoewel de schermen van mobiele telefoons steeds groter worden, blijven ze uiteraard hun beperking houden.

Welke pagina's op uw website bevatten te kleine letters? Waar staan aanraakelementen te dicht bij elkaar? Moet de bezoeker horizontaal scrollen? Past de inhoud van de website zich automatisch aan? U ziet het allemaal in een oogopslag en krijgt tips ter verbetering. Dit is uiteraard allemaal gratis advies van Google.

Hoe vaak uw website wordt bezocht met een mobiele telefoon, kunt u uiteraard vinden bij Google Analytics.

 

Uw eigen website ook responsive?

Misschien is dit een mooie gelegenheid om uw website nu echt eens responsive te maken. Strik Design is op dit moment zelf bezig met het responsive maken van de eigen website. Dat is een mooie testcase om te zien hoe je een bestaande website ombouwt naar een responsive website. Binnenkort verschijnt op deze plek een artikel over de ervaringen daaromtrent.

Lees meer details over mobiele bruikbaarheid oftewel mobile usability bij Google.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...