Google

Yoast SEO plugin voor Wordpress websites

januari 2014 - 0 reacties - Zoekmachine-optimalisatie, Content Management, Weblog, Website onderhoud

Zoekmachineoptimalisatie is een vak voor specialisten, maar een heel enkele keer kan het kinderlijk eenvoudig zijn. Met de Wordpress plugin Yoast bijvoorbeeld. Die maakt het een stuk gemakkelijker om Wordpress websites te optimaliseren voor zoekmachines. 

 

Yoast is een slim programmaatje dat u toevoegt aan uw Wordpress website. Met deze plugin kunt u iedere Wordpress website overzichtelijk van de juiste parameters voorzien zoals titels, beschrijvingen en trefwoorden. Het is ook nog eens een gratis plugin die uitblinkt in eenvoud en functionaliteit.


Regel zelf uw zoekmachineoptimalisatie

Na de installatie, die vlekkeloos verloopt, ziet u in uw overzicht een aantal extra velden waarmee u uw eigen zoekmachineoptimalisatie kunt regelen. Er is zelfs een tekenteller die aangeeft hoeveel tekens u gebruikt en of u netjes binnen het maximaal aantal tekens blijft.

De Yoast plugin is ontwikkeld door de Nederlandse SEO specialist Joost de Valk. 

 

Waarom Wordpress?

Wordpress is overigens het meest gebruikte CMS onder bloggers. En een blog (u weet het inmiddels, toch?) draagt bij aan een goed zoekresultaat en wordt door ons daarom van harte aanbevolen. Weten hoe dat ook al weer zat met bloggen en SEO? Lees ons eerdere artikel Begin een blog, vandaag nog.

Bloggen doen de meeste mensen met Wordpress omdat het relatief eenvoudig is, gratis te gebruiken en het enige dat u nodig heeft is een computer met internetverbinding. Hoewel, u heeft dus nog iets nodig als u werk maakt van uw zoekmachineoptimalisatie: de Yoast plugin. En uiteraard iemand die uitzoekt welke trefwoorden het beste resultaat geven voor uw website. Blijft het toch een beetje specialistenwerk.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Logo voor café-restautant De Onlanderij bij het prachtige natuurgebied De Onlanden bij Eelderwolde

Logo De Onlanderij

februari 2019

Logo voor het café-restautant De Onlanderij bij het prachtige natuurgebied De Onlanden bij Eelderwolde.

Internetsite Anton Reitsema Pensioen & Planning

Internetsite TwinQels

februari 2019

Het interactief loopbaanplatform TwinQels ondersteunt werkgevers en werknemers die zelf de regie willen behouden.

Jaarberich Maekehiem

3D visualisatie verbouwing Dorpshuis Garmerwolde

januari 2019

3D visualisaties van exterieur, grote zaal en ruimte voor Buurtzorg na verbouwing van Dorpshuis De Leeuw.

recent nieuws

Snelle websites zijn beter. Hoe snel is die van u?

april 2019

Snelle website zijn beter, zegt Google. En dat is logisch, want de bezoeker wil de website direct op het scherm zien, zonder te...

Gebruik Google Startersgids voor een beter resultaat bij Google, deel 2

maart 2019

Bent u nieuw of al enigszins gevorderd met zoekmachineoptimalisatie? De Google Startersgids helpt iedereen die zelf aan de slag...

Gebruik Google Startersgids voor een beter resultaat bij Google, deel 1

januari 2019

Bent u nieuw of al enigszins gevorderd met zoekmachineoptimalisatie? De Google Startersgids helpt iedereen die zelf aan de slag...