Google

Yoast SEO plugin voor Wordpress websites

januari 2014 - 0 reacties - Zoekmachine-optimalisatie, Content Management, Weblog, Website onderhoud

Zoekmachineoptimalisatie is een vak voor specialisten, maar een heel enkele keer kan het kinderlijk eenvoudig zijn. Met de Wordpress plugin Yoast bijvoorbeeld. Die maakt het een stuk gemakkelijker om Wordpress websites te optimaliseren voor zoekmachines. 

 

Yoast is een slim programmaatje dat u toevoegt aan uw Wordpress website. Met deze plugin kunt u iedere Wordpress website overzichtelijk van de juiste parameters voorzien zoals titels, beschrijvingen en trefwoorden. Het is ook nog eens een gratis plugin die uitblinkt in eenvoud en functionaliteit.


Regel zelf uw zoekmachineoptimalisatie

Na de installatie, die vlekkeloos verloopt, ziet u in uw overzicht een aantal extra velden waarmee u uw eigen zoekmachineoptimalisatie kunt regelen. Er is zelfs een tekenteller die aangeeft hoeveel tekens u gebruikt en of u netjes binnen het maximaal aantal tekens blijft.

De Yoast plugin is ontwikkeld door de Nederlandse SEO specialist Joost de Valk. 

 

Waarom Wordpress?

Wordpress is overigens het meest gebruikte CMS onder bloggers. En een blog (u weet het inmiddels, toch?) draagt bij aan een goed zoekresultaat en wordt door ons daarom van harte aanbevolen. Weten hoe dat ook al weer zat met bloggen en SEO? Lees ons eerdere artikel Begin een blog, vandaag nog.

Bloggen doen de meeste mensen met Wordpress omdat het relatief eenvoudig is, gratis te gebruiken en het enige dat u nodig heeft is een computer met internetverbinding. Hoewel, u heeft dus nog iets nodig als u werk maakt van uw zoekmachineoptimalisatie: de Yoast plugin. En uiteraard iemand die uitzoekt welke trefwoorden het beste resultaat geven voor uw website. Blijft het toch een beetje specialistenwerk.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...