Google

Verberg foute, onnatuurlijk links voor Google

januari 2013 - 0 reacties - Zoekmachine-optimalisatie, Webanalyse, Linkbuilding

Omdat zoekmachineoptimalisatie voor een aanzienlijk deel om inkomende links draait, zijn er altijd mensen die op slinkse wijze proberen zoveel mogelijk links te krijgen. Dat doen ze niet zoals Google het bedoeld heeft. Zij wisselen bijvoorbeeld grote hoeveelheden links uit. Dat noemt Google een onnatuurlijke link.

Google ontgaat vrijwel niets, dus wie dergelijke foute, onnatuurlijke links gebruikt kan een keer een waarschuwing krijgen van de zoekmachinegigant. Die luidt dan ongeveer zo: “U probeert de boel te belazeren door onnatuurlijke links in te zetten. Als u dit blijft doen zetten we u een paar pagina’s terug in onze resultatenlijst.”

Ai, wat nu? Als eerste spoort u dergelijke links op en probeert u hen te verwijderen. Een overzicht van al uw links vindt u bij Google Webmaster Tools. Een beoordeling van deze links kunt u krijgen via bijvoorbeeld SEO Gadget. Hiermee krijgt u een overzicht van veilige en verdachte links.

Verwijderen van foute links kan door bij de webmaster van de desbetreffende website een verzoek in te dienen. Of door een dienstverlener als Remove'em in te schakelen. Dit is niet gratis, maar bedenk dat een straf van Google u mogelijk veel meer kan kosten aan gederfde inkomsten.

Lukt het verwijderen van foute links niet? Omdat u geen contact kunt leggen met de webmaster van de website? Dan kunt u Google verzoeken dergelijke links niet mee te nemen in hun beoordeling. De links blijven dan wel bestaan, maar u verbergt hen voor de zoekmachine.

Dat doet u door een tekstbestandje met de foute links te uploaden. U gebruikt daarvoor Disavow links, een onderdeel van Google’s eigen Webmaster Tools.

Let er wel op dat u dit instrument alleen gebruikt als u een waarschuwing van Google heeft gekregen en u de links niet kunt (laten) verwijderen. Het kan na het uploaden van het tekstdocument overigens nog weken duren voordat de links effectief verborgen zijn.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...