Google

Zoekmachineoptimalisatie is noodzakelijk, niet zaligmakend

december 2012 - 0 reacties - Zoekmachine-optimalisatie, Content Management, Social Media, Internet marketing, Weblog, Linkbuilding

Kun je onze website optimaliseren zodat we wat hoger komen in Google? Het is een vraag die ons veel gesteld wordt. Natuurlijk kunnen we een website optimaliseren. Optimalisatie voor zoekmachines is zelfs noodzakelijk om goed gevonden te worden. Maar het is niet zaligmakend. We merken in de praktijk dat mensen er vaak te veel van verwachten.

Het optimaliseren van de website telt maar voor zo’n 30 procent mee voor uw zoekresultaat. Het is beslist geen garantie dat uw website fors stijgt in de lijst. De 70 procent die veel zwaarder weegt, bestaat uit links, links en nog eens links. Links van een andere website of social media naar de uwe. Is ook logisch vanuit Googles oogpunt. Een website optimaliseren kan immers iedereen. Google geeft niet voor niets zelf een goede startersgids voor zoekmachineoptmalisatie uit (als pdf) waarmee u dat zelf zou kunnen.

Zorg voor links, links, links
Een website is pas echt belangrijk als veel mensen ernaar toe verwijzen. Belangrijk voor Google en voor de gebruikers. Daarom komen websites met veel links nu eenmaal hoger in de resultatenlijst. Het is een beetje vergelijkbaar met consumentenrecensies. Als bij Kieskeurig een televisie goed besproken wordt door tien verschillende consumenten, geeft u dat vast meer vertrouwen in het oordeel dan een positieve recensie van een of twee consumenten. U kunt inkomende links dan ook zien als recensies voor uw website.

Hoe krijgt u verwijzingen naar uw website?
Hoe krijgt u mensen zover dat ze naar u verwijzen? U moet zorgen voor drie voorwaarden: publiceren, promoten, faciliteren.

Publiceren
Het spreekt voor zich dat niemand een lege pagina aanraadt. U moet dus zorgen voor interessante inhoud die ergens anders nog niet te zien is. Schrijf originele artikelen, laat uw autoriteit op uw vakgebied zien, laat recensies schrijven. Geef demonstraties met film. Vul de website.

Promoten
Zorg dat de wereld weet wat u publiceert. Promoot uw artikelen. Via alle mogelijke kanalen: e-mail, elektronische nieuwsbrieven, bij LinkedIn, Twitter, FacebookGoogle+ en/of Pinterest. Dat zijn de standaard social media die iedereen kent, maar er is meer: Digg, Delicious, StumbleUpon, Reddit. Zet ook die in om uw woord en beeld te verspreiden.

Faciliteren
Iemand die uw artikel interessant vindt, zal dat willen delen met anderen. Dat kunt u faciliteren door bij het artikel de bekende knoppen te plaatsen van Twitter, Goolgle+ en de Facebook vind ik leuk button.
Dat kan met individuele knoppen of geautomatiseerd via een site als Addthis.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...