Google

Pinterest, een niet te missen podium

september 2012 - 0 reacties - Linkbuilding, Zoekmachine-optimalisatie, Social Media, Internet marketing

Adverteren duur? Welnee. Met een kleine moeite brengt u uw producten helemaal gratis onder de aandacht van een koopgraag miljoenenpubliek. Bijkomend voordeel is dat u waardevolle inkomende links naar uw website krijgt, waardoor u een steviger basis krijgt in Google’s zoekresultaten. En het is nog gratis ook. Hoe doen we dat? Met Pinterest.

Pinterest is een virtueel prikbord en de snelst groeiende social media website die er is. In het laatste half jaar zijn de bezoekersaantallen van de website met maar liefst 4000 (vierduizend!) procent gegroeid. Het is na Facebook en Twitter het meest gebruikte platform en na Google de website die het meeste verkeer naar websites leidt. Pinterest wordt vooral bezocht door vrouwen.

En zij, zo blijkt uit eerder onderzoek, beslissen in een gezin meestal over de aankoop van goederen. Daarmee is Pinterest een niet te missen podium om producten onder de aandacht te brengen. Een Pinterestprofiel maakt u als volgt:

  1. Maak een profielpagina en zorg ervoor dat er voldoende interessants te vinden is. Bied niet alleen maar uw product aan, vertel er iets over, geef leuke tips. Een folder met alleen maar aanbiedingen leest u immers ook minder graag dan bijvoorbeeld de Allerhande waar ook recepten en leuke artikelen in staan.
  2. Zorg ervoor dat uw profiel WEL zichtbaar is voor zoekmachines. Deze knop staat namelijk standaard op onzichtbaar. Dat heeft vermoedelijke te maken met het feit dat Pinterest in het beging vooral door particulieren werd gebruikt. Als verkoper wilt u natuurlijk wel graag gevonden worden.
  3. Breng uw Pinterestprofiel onder de aandacht. Een van de manier is op uw eigen website een Pin te plaatsen. Dat is ongeveer hetzelfde als een Facebook of een Twitter button. Verder promoot u Pinterest waar u kunt (e-mail, nieuwsbrieven, mond-tot-mondreclame, folders et cetera)
  4. Zet uw producten op Pinterest. Dat is heel eenvoudig in de categorie ‘Gifts’. Het enige dat u hoeft te doen is er een dollar of een pondteken aan de beschrijving van het product (de pin) toe te voegen (het werkt helaas nog niet met het euroteken). Kijk maar eens naar het voorbeeld dat de auteur van dit artikel even snel heeft gemaakt.
  5. Zorg voor een link naar uw eigen website, of liever nog: naar de bestelpagina van uw webwinkel. U trekt er niet alleen veel verkeer naar de site mee, u trekt ook koopgrage klanten uw winkel binnen!

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...