Google

Begin een blog, vandaag nog!

februari 2012 - 0 reacties - Weblog, Content Management, Internet marketing, Zoekmachine-optimalisatie, Social Media

Begin een blog. Vandaag nog. Blogs zijn bijkans onmisbaar bij internetmarketing. Een blog is de snelste en makkelijkste manier om de inhoud van een site te verversen en producten of diensten onder de aandacht te brengen. Bovendien zorgen blogs voor inkomende links en genereren ze aandacht op de diverse sociale netwerken. En die netwerken tellen tegenwoordig mee in de zoekresultaten.

Hoe begin je? Volg deze vier tips en het kan niet misgaan:

1. Gebruik Wordpress (http://nl.wordpress.org/)
Het is makkelijk te installeren, werkt goed met zoekmachines, heeft veel ondersteuning, plugins en thema’s en is bijna alle bestaande sites goed te integreren. Geen beter middel om snel een goed blog te beginnen.

2. Plaats het blog in een subdirectory
Het blog komt bij voorkeur in een subdirectory op de site en niet als een subdomein. Dus www.uwsite.nl/blog en niet www.blog.uwsite.nl.
Een subdirectory heeft veel voordelen: het genereert sneller een goede pagerank, zorgt voor inkomende links en sociaal mediaverkeer naar het eigen domein. Alle inhoud van de blog wordt rechtstreeks gelinkt aan het hoofddomein. En niet aan een apart subdomein. Gewoon doen dus, die subdirectory.

3. Gebruik de goede plugins
Een Wordpress blog is goed uit te breiden met de nodige plugins. Dat zijn handige extraatjes die uw blog beter vindbaar en bruikbaar maken. Voorbeelden zijn Sociable of Digg Digg, twee plugins die de blogposts zodanig optimaliseren dat u ze eenvoudig kunt delen op bijvoorbeeld sociale netwerken. Op het blog komen vanzelfsprekend goed zichtbare buttons voor Twitter, Facebook en Google +1.

4. Zorg voor regelmaat en kwaliteit
De inhoud van het blog is de sleutel tot succes. Koester die inhoud als een tere plant. Zorg ervoor met alle liefde, houd het up to date, vertroetel het dagelijks, wekelijks, in ieder geval met regelmaat. Alleen zo zal een bezoeker het blog blijven bezoeken en, belangrijker nog, er een link naar toe plaatsen, op de Google+1 button klikken, een artikellink tweeten of een verhaal Facebook liken.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...