Google

Moet uw website nog sneller met Accelerated Mobile Pages?

oktober 2016 - 0 reacties - Mobiel internet

Als er een trend in webdesign overheerst, is het wel mobiel en het belang dat Google daaraan hecht. Moet uw website nog sneller zijn om mee te kunnen met die trend? Misschien zijn de Accelerated Mobile Pages iets voor u.

 

Het belang van mobiel websites en de snelheid van laden kan u niet ontgaan zijn. We schreven al meerdere malen over de noodzaak van snelladende en mobielvriendelijke websites.

 

Accelerated Mobile Pages

Als u het advies heeft opgevolgd heeft u braaf een nieuwe responsive website gemaakt, mogelijk zelfs met een van de snelle WordPress themes waarover we eerder schreven. En dan komt Google weer met iets anders: Accelerated Mobile Pages.

 

Webpagina's die laden in een seconde

Accelerated Mobile Pages (AMP) zijn webpagina's die nog verder geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Ze zijn ontdaan van overbodige franje en laden binnen een seconde. Dus een tap op de link en de webpagina opent direct. Alsof er helemaal geen internetverbinding is en de informatie direct vanuit de smartphone komt.

 

Lezen op internet makkelijker

Deze pagina’s zijn oorspronkelijk bedoeld om het lezen op internet gemakkelijk te maken. Ze werden dan ook als eerste gebruikt door uitgevers van nieuwswebsites. Wie via een mobiel apparaat (smartphone, tablet) zoekt, komt de AMP's al tegen via een carrousel bovenin de resultatenlijst.

 

Google gaat dit soort webpagina's onder de aandacht brengen in zijn gewone zoekresultaten, los van de nieuwscarrousel. En daarmee worden AMP's interessant voor iedereen die zijn website aan mobiele bezoekers wil laten zien. Dat kan uw productpagina zijn. Of uw blog.

 

Direct beginnen met AMP's?

Moet u nu direct beginnen met AMP's? Of een deel van uw website weer om laten bouwen? Nee. Het is wel verstandig om de trend te volgen en wie nu een blog begint zou er mee kunnen experimenteren. Maar het is te vroeg om u zorgen te maken of om uw website om te zetten naar zulke pagina's.

 

Er zitten sowieso nog kinderziektes in de AMP's, zeker als u een WordPress website heeft. Daar komt bij dat Google stelt dat deze pagina's nog geen echte rankingfactor zijn. Daar hoeft u het nog niet voor te doen dus. Maar het kan snel veranderen, want snelheid en mobiel internet zijn zoals gezegd twee grootheden die de komende tijd blijven samengaan. Niet voor niets zijn AMP's inmiddels omarmd door grote internationale websites als eBay, Reddit en WikoHow.

 

Kijk voor meer informatie bij het AMP project  of lees wat Google zelf zegt over de Accelerated Mobile Pages.

voeg een reactie toe

0 reacties

abonneer u op de RSS feed van Strik Design

over dit nieuws

Wanneer ik iets tegenkom waarvan ik denk dat het interessant is voor mijn klanten dan schrijf ik daarover een artikel. Via RSS kun je je hierop abboneren of je moet af en toe hier terugkomen om te kijken of er iets nieuws staat.

 

archief

recent werk

Logo en huisstijl voor handwerkwinkel Draad & Stof

Logo en huisstijl voor handwerkwinkel Draad & Stof

april 2017

huisstijl bestaande uit visitekaartje en 'with-compliments' kaart voor handwerkwinkel Draad & Stof

Flyer voor Quilt Festival 2018

Flyer voor Quilt Festival 2018

maart 2017

Het Quilt Festival is een internationaal tweejaarlijks festival van quilts in veertien historische kerken op het Hoogeland

Boer & Bouwen is een  organisatie die agrariërs ondersteunt bij (ver)bouwplannen.

Webapplicatie voor onderzoeksopzet promovendi

november 2016

Digitaliseren en aansluiten van formulier onderzoeksopzet aan projectplanning van het promotievolgsysteem Hora Finita

recent nieuws

Gaat Google uw advertenties blokkeren?

mei 2017

Google is van plan z’n Chrome browser standaard te voorzien van een advertentieblokker. U leest het goed: Google gaat zelf ad...

Social Media knoppen vertragen uw website enorm

mei 2017

Pas op met ‘deel dit’ knoppen via plugins op uw WordPress website. Ze vertragen de laadtijd van websites enorm.

Google waarschuwt weer: mobiel komt voortaan eerst

april 2017

Google begint binnenkort waarschijnlijk dit najaar met de Mobile First Index, een verandering die het belang van een responsive...